Virkad tröja – Summerstyle

Påbörjade ett nytt projekt i somras, en tröja jag tänkte kunde vara skönt framåt sensommaren. Nu blev den klar lagom till hösten istället, men den kanske funkar att ha en långärmad tröja under också…

Jag blev väldigt nöjd, men den kunde kanske varit några centimeter större. Som vanligt när jag virkar så kontrollerar jag inte ordentligt innan jag kommit för långt. Den här gången kontrollmätte jag inte förrän både fram och bakstycke var klart, klantigt!! Åh andra sidan lärde jag mig av misstaget och kontrollmätte ärmarna ordentligt, första ärmen gjorde jag om 2 gånger…

Den är virkad i Emma från Falkgarn. Den naturvita. Jag använde virknål 2.5.

Till min tröja, som nog är en strl M, gick det åt ca 400 g garn.

Virkad tröja Virkad tröja

Här kommer också ett försök till mönster. Har för första gången arbetat med diagram, det var roligt men pilligt. Vill du testa det själv så gå in på Stitchworkssoftware och ladda ner deras gratisversion.

Mönster virkad tröja summerstyle

crochet_sweater_summerstyle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *