Alla Sveriges tygaffärer?

Ett försök att samla alla fysiska tygaffärer (och sådana som har öppet efter överenskommelse) på ett och samma ställe.

Jag är med i ett par olika sömnadsgrupper på Facebook och i samtliga dessa dyker det ofta upp inlägg där det efterfrågas tips på tygaffärer i vissa städer eller längs med vissa rutter. Jag följer dem med intresse för att få tips på vart det kan finnas tygaffärer jag inte visste om, eller bara lägga på minnet för framtida besök i andra städer.

Så slog det mig då härom dagen att jag kanske kunde skapa en Google karta med alla dessa tygaffärer i. Sagt och gjort, jag började söka efter gamla inlägg i grupperna och lägga till de affärer som tipsades om, jag la till alla jag själv redan vet om, kollade upp alla butiker i de stora kedjorna osv osv. När jag kände att jag inte inte själv kunde frambringa fler affärer la jag upp kartan i den grupp som har flest medlemmar (av de jag är med i) och bad om fler tips, jag kunde inte tro att det fanns så många fler tygaffärer som kom fram då, och det tar inte slut, folk fortsätter att tipsa om fler affärer, helt galet.

Jag har att göra nu kan man säga, jag lägger in allt som tipsas om. Problemet kommer väl nu att vara att jag kommer att ha svårt att uppdatera kartan löpande, det kommer ju nya affärer titt som tätt och visst händer det att affärer lägger ner också. Kanske öppnar jag upp kartan så att vem som helst kan redigera på sikt, så får vi hjälpas åt, men just nu är det bara jag som kan lägga till butiker.

Kartan är uppdelad i några olika ”listor” den som syns automatiskt är den som innehåller flest tygaffärer men du kan också välja att visa samtliga Ohlsson’s tyger, Stoff & Stil, Panduro och Slöjd-detaljer.

Om du klickar på den lilla ikonen (rutan med pil i) längst upp till vänster i kartan kan du välja att bocka i eller ur de du inte vill se.

Om du vill öppna kartan i en egen flik klickar du på ikonen längst upp till höger.


Kommentera gärna nedan om du vet om fler tygaffärer eller något annat som behöver uppdateras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *