Ytterligare en sittdyna

Nu har Sixten fått ännu en sittdyna, till sin ordinarie vagn, det var ju inte så komplicerat ändå att göra dom, och med erfarenheten från den förra (som man kan läsa om här) så gick den här oförskämt lätt att göra, även om mönsterskapandet tog lite mer tid, det var inte riktigt lika enkelt att ”rita av” den här vagnen. Den här fick heller inga ”vingar”, när suffletten är helt nedfälld finns det inget kvar runt om, så vingarna hade bara sett konstiga ut då.

När jag gjorde den förra lovade jag mig själv att inte använda trikå något mer, men var nyfiken på att göra med mjuk vaxduk på baksidan, så det gjorde jag nu. Men det kommer jag nog inte heller att göra om, det matade rätt dåligt i symaskinen med vaxduken när det var så tjockt (med vadden i mellan), den fastnade liksom på sybordet, så jag fick hjälpa till rätt mycket.

Återigen ett tyg från IKEA på framsidan. Vaxduken hittade jag på Åhléns. Spännena på mitten sitter precis ute i kanten på vagnen, och eftersom jag inte gjorde några vingar behövde jag inte heller göra hål för dom i dynan, vilket var bekvämt. Istället fick jag göra ett hål för bandet som går upp runt bygeln, något sådant finns inte på den andra vagnen.

20130528-213053.jpg

20130528-213102.jpg

20130528-213109.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *