Virkade raggsockor

När jag gjorde mina regnbågsvantar köpte jag det garn som passade syftet och tittade inte så mycket på hur stor mängden var. Det var ju dock 300 g garn, och det gick ju inte åt till vantarna, långt därifrån, så jag var tvungen att hitta på något nytt att använda garnet till. Det fick bli ett par raggsockor.

De ska få fylla två syften
1 – att värma mina frusna fötter2 – att slitas på istället för vanliga strumpor, tydligen har vi ett sockätargolv i vårt hus…

Virkade sockar blir inte lika elastiska som stickade, så de är inte lika lätta att ta på och av, men när de väl sitter på foten sitter de som en smäck… :)

Ett försök (jag säger försök varje gång då jag känner att jag inte är erfaren nog att säga att jag kan göra mönster, kanske är jag lite feg, men så får det vara) till mönster hittar du här.

virkade raggsockor virkade raggsockor virkade raggsockar

5 comments
 1. Tusen tack för att du delar med dig av mönstret till dessa fantastiskt fina sockor. Roligt att hitta hit för övrigt också.

 2. Länken till raggsocksmönstret fungerar inte.

 3. Hej,

  när jag testar så funkar det, men testa den här länken istället.
  https://docs.google.com/document/d/1k0Mc0NiUoETumTEvDraWaUp7i2UC6A_5FzE-PvKRua4/edit?usp=sharing

 4. Tack för ditt tips på började sockar som jag är så sugen att prova. Har inte hittat något bra mönster, men nu ska jag prova. ?
  Mvh Carina

 5. Jag tyckte stockarna var jättefina ska försöka att göra dom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *