Virkad kofta

Köpte en hel del garn från Yarn Paradise, utan att egentligen veta vad jag skulle göra med det. Bland annat köpte jag det här garnet.

När det fått ligga till sig ett tag bestämde jag mig för att göra en kofta efter principen uppifrån-och-ner. Jag hittade (som vanligt via pinterest) den här bloggen med mönster.

Jag ville ha lite längre ärmar, men garnet räckte inte till mer än trekvart. Sen lagom tills att jag gjort väldigt många varv, upptäckte jag också att den skulle bli alldeles för tajt över bysten. Lat som jag är var det inte tal om att repa upp och börja om, utan komma på en ny lösning. Den nya lösningen bestod av att gå till lokala garnaffären och hitta ett garn som liknade det från YP i tjocklek, och sedan virka på ett par centimeter på varje sida, plus en kant runt om hela för att få en helhet.

Så här blev resultatet:
virkad kofta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *