Virkad döskalletröja

Såg en tröja för ett tag sedan som jag bara ville göra. Virkad, med en döskalle på ryggen. Jag funderade en stund, letade garn, och sen var det bara att köra. Jag hade en bild på önskat slutresultat, och ett diagram på själva döskallen, resten fick jag fundera ut på vägen. I början var det många gör-om-gör-rätt, men sen flöt det på rätt bra måste jag säga, och jag är riktigt nöjd med resultatet. Virkad döskalletröja Virkad döskalletröja Virkad döskalletröja Har försökt skriva ner hur jag gjort. Det är ett alltifrån prickfritt försök, och långt ifrån ett fancy-pancymönster med masktäthet och annat fiffigt som är bra att ha. Hoppas det ger något ändå. Ställ gärna frågor annars, så ska jag försöka svara. :) Mönstret hittar ni här: Döskalletröja Till min tröja, som är ca 50x70 cm plus ärmar, har det gått åt 430 g garn. Tilläggskommentar: Jag skulle gissa att min tröja skulle klassas som en storlek M om den fanns att köpa i butik. Jag la upp 131 lm för fram- och bakstycke och 59 lm för ärmar (varv 2 börjas sedan med vändningsmaskor). Då många verkar ha svårt att få upp sidan med diagrammet på döskallen lägger jag länken här också. Diagram   Uppdatering 20150802 När jag själv gjorde tröjan gjorde jag så här för att få rätt antal lm att börja med. Ta ett måttband. Håll det runt bredaste stället på kroppen som tröjan ska passa över. Mät hur du önskar passformen och dela dessa cm på två. Lägg upp lm lika många cm. Kontrollera att antalet lm stämmer med det antal som behövs för rutmönstret. Ha i åtanke att tröjan kommer att töja sig lite när den är klar.

Detta inlägg postades tisdag, 22 april, 2014 klockan 21:17 och är kategoriserat under Alla, Kreativt, Virkat. Du kan följa alla händelser i det här inlägget genom RSS 2.0 . Du kan lämna ett svar, eller återkoppla från din egen sida.

13 Kommentarer på “Virkad döskalletröja”

 1. Åsa säger:

  Vad fin den blev! Och vad snabb du är:-)

 2. Rut säger:

  Tack! och snabb vet jag inte, det var ju bakstycket jag jobbade på när vi sågs sist, och det är ju flera veckor sedan… :)

 3. äänk säger:

  Ja men Sedärja! Ett blogginlägg på coolaste tröjan jag sett på några år! Du är så duktig! Kram!

 4. Rut säger:

  Tack äänk! Nu kan du visa den för din svägerska (var det det?) också ju… :D

 5. Mette säger:

  Så fräck tröja. Har tänkt göra till mina döttrar men förstår inte hur du virkar för att få mönster? Är en stolpe per ruta eller hur gör du?

 6. Rut säger:

  Tack!
  Ja, gallermönstret över hela tröjan består ju av 1 st, 1 lm, 1 st, 1 lm osv. För att göra mönstret ersätter du luftmaskan med en stolpe för varje ruta. Och för alla vita rutor i döskallen gör du en luftmaska.

 7. Strängnäsmamman säger:

  Har påbörjat tröjan och funderar nu på efter hur många varv du lägger in döskallen? Hoppas du förstod men fråga.

 8. Rut säger:

  Hej, kul att du vill göra den. :)
  På mina tröja började jag med döskallen på 23 gallervarvet (22 rutor till fm-raden), då blev det 12 rutor kvar till toppen (plus avsluta med 2 fm-varv).
  På var sida om första raden på döskallen är det 19 rutor.
  Hoppas det hjälper dig.

 9. Mathilda säger:

  Hej super fin tröja !!!
  Vill virka denna men får inte upp mönstret på döskallen :( skulle du vilja skicka det till mig tack :) ?

 10. Rut säger:

  Hej!
  Verkar som om flera har problem med att få upp diagrammet när det ligger som länk i mönstret. Har därför lagt in det i själva texten här också. Du hittar det nederst.

  /Karolina

 11. 13. Sjalklubb, Selbuvantar och att steeka | Skapligt Kreativt säger:

  […] Carolines önskelista finns en virkad tröja gjord i filé med en dödskalle på […]

 12. Shownotes avsnitt 2 – Stickkontakt säger:

  […] Döskalletröja – bra sommarvirkning med variationsmöjligheter […]

 13. Dag 71: Sommarens virkprojekt? | fingersmed säger:

  […] döskalletröja har jag funderat lite grann på att göra. Det skulle inte heller vara en varm garnklump i knäet. […]

Lämna ett svar