Virkad babykofta

Fick lite garn över efter en halsduk, och tänkte att jag ville försöka mig på att virka en babykofta.

Jag har sett en massa olika koftor, men ingen som jag gillat helt, som dessutom haft en mönster att få ta del av, så jag körde på frihand med blandning från några jag inte gillade allt på.

Garnet räckte bara till korta ärmar, men jag tänkte att det kanske kan vara bra framåt vårkanten, kanske med en långärmad t-shirt under.

Så här blev den:
virkad baby kofta

Jag har som sagt inget mönster, men jag använde en klänning hos Svarta Fåret som grund, för att ens ha en aning om hur jag skulle börja. Det mönstret hittar du här.

2 comments
  1. Den virkade babykoftan är underbar!! Hittar heller inget jag tycker om på nätet, där det dessutom finns mönster, och jag har inte kommit så långt i min virkutveckling att jag kan virka på frihand. Du skulle möjligen inte vilja skriva ned mönstret? Jag skulle med glädje betala för ett så fint mönster!

    Vänliga hälsningar

    / Louise Karlsson

  2. Hej, jättekul att du tycker om koftan! Tyvärr är det alldeles för längesedan jag gjorde koftan för att kunna skriva ner ett mönster. Jag tror absolut att du fixar att göra en egen, du kan ju öva på Svarta Fårets först kanske för att förstå principen, sen är det bara att ersätta nederdelen med i stort sett vad som helst. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *