Mumintroll

Surfade för ganska längesedan på en blogg där en vänlig själ delade med sig av ett egenhändigt gjort mönster till ett mumintroll. Har varit lite sugen på att göra ett, men det har inte blivit av. I veckan kom jag så äntligen iväg och köpte garn. Jag satsade på ett ganska tjockt garn, Molly (50 g = 50 m) och virknål 5, för att den skulle bli lite större. Mönstret var jättebra (du hittar det här) och det tog mig bara två kvällar att få den klar. Jag fyllde den med kuddvadd, det var det jag hade hemma. Tyckte att det var lite svårt att få till snygga ögon, så jag fuskade lite och limmade på själva rundeln, och sen ”sydde” jag pupillerna. Detta innebär väl kanske att mumin inte är så lekvänlig (vilket Carin, som fick den för att hon är så snäll mot mig på jobbet, också insett, och därför inte tagit hem den där det finns en treåring), men i alla fall fin att titta på…

2 comments
 1. Hej Karolina!

  Hade lite problem med att fa reda pa hur jag skulle kunna lämna ett meddelande till dig, men jag försöker pa detta sätt. Hoppas det kommer fram…

  Nu har jag varit inne och kollat lite pa din blogg och framför allt pa recepten. Nu skall jag nämligen ga ner till nagra kompisar och visa dem hur man gör svensk smulpaj (med äpplen denna gang). Tänkte samtidigt baka lite skorpor att briljera med:). Skall bli kul att se om de blir lika bra som dina!

  Jag hoppas att jag har tid att ga in och läsa lite mer pa din hemsida längre fram. När jag sökte efter din blog pa internet, sa fick jag i alla fall reda pa att du var pa Stadsmuséet för ett tag sedan. Big sister is watching you:)

  Ha’t sa gott och hälsa Fredrik sa gott. Manga kramar,

  Jenny.

  PS Roger hälsar ocksa, men han är just nu ute och vallar Peter:)

 2. Det var en bra synpunkt, att det inte går att kontakt mig. Nu har jag lagt upp en mailadress under ”kontakt”, så man inte måste kommentera ett inlägg.

  Det kommer säkert gå jättebra med skorporna, det är ju inte så svårt. :)

  Vi var på Stadsmuséet igår, så det var inte så längesedan, kanske ska sluta med att checka in när jag är någonstans… :)

  Hälsa tillbaka, Fredrik hälsar också.

  PS, jag skulle maila något till dig när jag kom hem, men jag har glömt vad, kommer du ihåg? DS.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *