Blöjfodral

– eller diaper clutch som är det jag har inspirerats av på Pinterest.

Jag var lite sugen på att sy en liten väska att ha i skötväskan, en väska som man snabbt kunde ta upp när man var någon annanstans än hemma och behövde byta blöja. I denna lilla väska skulle det vara färdigpackat med blöja, våtservetter och någon blöjpåse, så att man slapp släpa med sig både barn och hela tunga (vilket den oftast var) skötväskan in på diverse toalettet.

Det blev dock aldrig av, och simsalabim blev Sixten så stor att det inte direkt fanns något behov av någon.

Men sen ploppade idén upp i mitt huvud igen, när en kompis skulle få barn nr 2. Samma kompis som efter att jag pysslat ihop något till barn, snabbt snappat upp och gjort själv, i ännu större skala än jag gjort. Detta innebar att alla fiffiga presenter jag gjort tidigare kändes tråkiga, då jag vet att hon gör dom själv lika bra. Jag blev således tvungen att komma på något nytt, och då kom jag på det här.

Det är ju egentligen inte en present till barnet, men i och med att det är barn nr 2 så lär de ju inte ha ont om bebisprylar tänkte jag, och föräldrarna kan ju också behöva något som underlättar vardagen.

Sagt och gjort. Jag googlade lite, för att hitta alternativ. Det var så jag hittade Diaper clutch. Det är helt enkelt ett skötbordsunderlägg och väska i ett. För att göra det så enkelt som möjligt utgick jag från principen när jag sytt busskortsfodral, vik tyget lite magiskt, sy en söm på vardera sida, vänd ut och in och så klart, typ.

Det var ju inte riktigt så enkelt, men nästan. Det tog lite tid att tänka först, för att slippa upptäcka att jag lagt/sytt fel, sprätta är inte min grej, då tröttnar jag.

Jag blev riktigt nöjd iaf, och önskar att jag gjort ett för längesen, hade passat perfekt i skötväskan.

Blöjfodral

Jag använde mig av att ganska mjukt jeanstyg som utsida, ett fodertyg med paisleymönster som insida (ville ha ett ganska mörkt och fläckvänligt tyg, och det är ju lite blankt, så det är ju lite avtorkbart också), samma jeanstyg som handtag och så en bred resår som stängning. För att få det lite lite mjukt har jag använt fluff (som jag kallar det för att jag nog inte vet vad det heter). Det brukar väl kanske kallas vadd, och jag köpte sådan med fastsytt tyg på ena sidan, tycker att det är lite lättare att hantera.

På de flesta väskor jag hittade när jag sökte så stängde man med en knapp, men då hamnade knappen ungefär där barnets rygg ska vara, och det kändes inte bekvämt, skönare då att ligga på en platt resår.

Om du vill göra ett eget så finns ett försök till beskrivning här:

Blojfodral.pdf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *