Återvunnen t-shirt #2

Återvann ju en t-shirt för inte så längesen, en alldeles för liten t-shirt som blev till en bricka. Skrev då också att jag hade ytterligare ett projekt på gång, med en alldeles för stor tröja, nu har jag äntligen fått det gjort. Det blev en påse. Inspirationen till detta hittade jag via Pinterest (världens bästa påfund), där jag hittade det här knepet. Jag tog det dock steget längre, och bestämde mig för att fodra påsen, så den skulle hålla längre. En påse i t-shirttyg lär ju bli lite uttänjd med tiden tänkte jag, eller rättare sagt, Fredrik tänkte åt mig.

T-shirten det handlar om köpte jag på Hultsfredsfestivalen 2001, när man faktiskt var i Hultsfred och ingen annanstans. Weezer spelade där detta år, och jag fick möjligheten att följa med kusin Christian och några av hans vänner, förutsatt att jag körde hem. Gissa varför. :) Vi åkte dit bara för att se Weezer, och det har jag inte ångrat, inte ens när jag vaknade upp morgonen efter stel som attan efter att ha sovit i framsätet i en bil… Eller vid första stoppet på vägen hem på en öde grusväg… Men det är en annan story.

Några t-shirts i tjejstorlekar fanns inte kvar, inte små för killar heller, men jag ville väldigt gärna ha en, så det fick bli en i storlek L, precis som om den någonsin skulle passa. Jag har väl använt den ett par gånger, typ att sova i eller så, men inte mer. Har dock inte kunnat göra mig av med den, det är ju ändå Weezer. Så när jag surfade på pås-tipset tänkte jag direkt på den här t-shirten.

Jag glömde ju givetvis att ta en förebild, men jag misstänker att det ändå inte behövs, en t-shirt är ju ändå en t-shirt.

Jag gjorde helt sonika så att jag tog en ICA-kasse och gjorde ett mönster, och klippte sedan ut enligt detta i både t-shirten och mitt foder, valde lila bomullsväv.

20130412-203352.jpg 20130412-203402.jpg

Jag sydde sedan ihop handtagen upptill på båda, och sidorna. Sedan nålade jag och sydde ihop det röda med det lila runt handtagen. Jag gjorde en rejäl tankevurpa, och såg framför mig i huvudet hur det bara var att sy ihop allt från avigan och sedan vränga. Som tur var insåg jag tidigt att det ju inte skulle gå, så istället sydde jag en del i taget, och för varje del nålade jag när jag hade påsen som den skulle bli, alltså med rätan utåt, och sedan vrängde jag till påsen så att jag kom åt att sy från avigan. På så sätt visste jag att det skulle bli ”rätt” när jag vrängde den. Det blev lite pilligare än jag föreställt mig, men ändå inte speciellt svårt.

När det var klart sydde jag ihop botten på det röda från avigan, och sedan botten på det lila. Eftersom jag inte kom åt det från avigan på det lila, så strök jag in en fåll, och sydde sedan ihop från rätan, det syns ju ändå inte i botten av påsen. Jag vek sedan in handtagen och sydde ihop, och vek in botten på båda sidor och sydde fast, så det blir precis som en matkasse som kan ”vecklas” ut.

Jag blev väldigt nöjd med resultatet, och denna får nu alltid ligga under barnvagnen så jag alltid har en kasse att handla i…

20130412-203413.jpg 20130412-203422.jpg 20130412-203429.jpg

Fredrik fick agera modell, med påsen fylld med diverse varor från kylskåpet. :)

20130412-203442.jpg 20130412-203449.jpg 20130412-203456.jpg

Påsen i sin fulla bredd och ihopvikt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *