Återvunnen t-shirt #1

För någon månad sedan slog jag på TV:n och hamnade mitt i ett avsnitt av Strömsö som sänds på SVT. Det är ett program från svenska YLE, alltså finsk tv. Jag har sett det några gånger förut, och det brukar vara helt okej att titta på. Man får lite tips om inredning, pyssel och mat bl.a. Kocken Paul Svensson är också med ibland. Det var han i detta avsnitt, han och en av programledarna gjorde egen ost. Till detta behövdes ju en ostbricka, och tjejen som pysslar visade hur man gjorde en sådan. Jag kom in i slutet, i stort sett när hon visade hur fint det blev. Jag blev givetvis nyfiken på vad hon egentligen gjort, så jag letade fram när en repris skulle gå, och spelade in.

Det visade sig att det inte var så jätteavancerat ändå. En bricka, något slags tyg, trälim, skalpell och lack var det som behövdes. Jag fyndade en billig bricka på Myrorna. Vilket tyg jag skulle använda var givet från första stund, en t-shirt som jag inte fattar att jag någonsin kunnat ha på mig, så liten är den. Jag bara älskar trycket dock, så jag har inte kunnat göra mig av med den…

Jag glömde helt bort att ta bilder under tiden, vilket ju hade varit roligt.

Så här blev i alla fall resultatet:

Gamal favorit t-shirt blev till bricka

Att trycket inte hamnade på mitten beror på att det var väldigt nära halsringningen, så tyget räckte helt enkelt inte till att få det mer centrerat, men jag tycker det blev bra ändå, nu har ju äntligen t-shirten kommit till användning…

Vill du veta hur man gör, kolla in Strömsös hemsida för instruktioner.
Jag tyckte inte att kanten var så fin på min bricka, så jag målade en svart rand som gick ner lite på t-shirten. Till detta använde jag en svart hobbylackfärg.

Jag har ett projekt till på gång för att återvinna en annan t-shirt, en som är alldeles för stor, vi får se när jag får tid till det… :)

4 comments
 1. Gud, du är såå duktig!!!

 2. Tack! :)

 3. Åh, jag hade glömt David&Goliath, de fanns i en affär i Oslo när jag jobbade där.
  ”Peas on earth” :-)
  Måste tipsa om ett mönster som skulle bli en jättefin filt, om man orkar och hinner virka ett bra tag förstås…
  Du kanske redan har stenkoll på detta men jag tipsar ändå. :)
  http://minspiration.blogspot.se/2010/01/african-flower.html
  http://smygmaskan.wordpress.com/2011/12/28/african-flower-filt/
  Jag är väldigt sugen men tveksam till om jag kommer orka hålla ångan uppe när man kan bli avbruten lite hursom nuförtiden ;-)

 4. Peas on earth är en av mina favoriter också. :)

  Den var jättefin, men jag tror att jag för ganska längesedan tog ett beslut att aldrig börja virka på något som sedan måste byggas ihop, jag tror helt enkelt att jag aldrig kommer att få det klart. :)

  Jag virkar ju på en kudde nu, det känns mastigt nog, den måste sys lite (för att få en baksida) när den är klar.

  En sån där filt får nog bli något för barnbarnen… :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *